Drupal

Drupal

Η Istology Web & Marketing Solutions, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιεί αποκλειστικά το Drupal για την κατασκευή των ιστοσελίδων και την κατασκευή των e-shop (ηλεκτρονικών καταστημάτων ) παρέχοντας στους πελάτες μας την καλύτερη και πιο αξιόπιστη λύση ανοικτού κώδικα για την διαχείριση του περιεχομένου της ιστοσελίδας τους ή του ηλεκτρονικού τους καταστήματος (e-shop).

Το Drupal είναι ένα ανοιχτού κώδικα σύστημα διαχείρισης περιεχόμενου (CMS) και χρησιμοποιείται για την δημιουργία και την διαχείριση πολλών και διαφορετικών ιστοτόπων. Η σταθερότητα, ευελιξία, η ασφάλεια και η προσαρμοστικότητα του Drupal είναι μερικά απ τα σημεία αναφοράς του και όχι αδίκως αποτελεί στις μέρες μας ένα από τα πιο σύγχρονα, εύχρηστα και λειτουργικά εργαλεία διαχείρισης περιεχομένου και ανάπτυξης ιστοσελίδων στην παγκόσμια αγορά.

Το αρθρωτό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου του Drupal επιτρέπει την ανάπτυξη εφαρμογών μεγάλης πολυπλοκότητας δημιουργώντας παράλληλα ένα περιβάλλον πολύ εύκολης διαχείρισης του περιεχομένου του από τον χρήστη διαχείρισης του ιστοτόπου.

1.1.    Istology Web & Marketing Solutions και Drupal

Η Istology Web & Marketing Solutions, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιεί αποκλειστικά το Drupal για την κατασκευή των ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shop) παρέχοντας στους πελάτες της την καλύτερη και πιο αξιόπιστη λύση ανοικτού κώδικα για την διαχείριση του περιεχομένου της ιστοσελίδας τους ή του ηλεκτρονικού τους καταστήματος (e-shop).

To Drupal στην Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη

Η Istology Web & Marketing Solutions είναι από τις λίγες εταιρίες κατασκευής ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη που χρησιμοποιούν αποκλειστικά το Drupal ως σύστημα διαχείρισης περιεχομένου.

Η Istology Web & Marketing Solutions έχοντας πολυετή πείρα στην κατασκευή ιστοσελίδων σε Drupal έχει την δυνατότητα να εξυπηρετήσει πελάτες παγκοσμίως.

1.2.    Το Drupal παγκοσμίως

Πάρα πολλά είναι τα παραδείγματα μεγάλων ιστοτόπων παγκοσμίως που έχουν υλοποιηθεί σε Drupal, όπως τα παρακάτω:

1.3.    Γενικά για το Drupal

To Drupal είναι ένα αρθρωτό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (Content Management System, CMS) ανοικτού/ελεύθερου λογισμικού, γραμμένο στη γλώσσα προγραμματισμού PHP. Το Drupal, όπως πολλά σύγχρονα CMS, επιτρέπει στο διαχειριστή συστήματος να οργανώνει το περιεχόμενο, να προσαρμόζει την παρουσίαση, να αυτοματοποιεί διαχειριστικές εργασίες και να διαχειρίζεται τους επισκέπτες του ιστοτόπου και αυτούς που συνεισφέρουν. Το Drupal ορισμένες φορές περιγράφεται ως «υποδομή για εφαρμογές ιστού», καθώς οι δυνατότητές του προχωρούν παραπέρα από τη διαχείριση περιεχομένου, επιτρέποντας ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών και συναλλαγών.

1.4.    Σχεδίαση του Drupal

Το Drupal έχει λάβει επαίνους από τους διαχειριστές ιστοσελίδων, σχεδιαστές και προγραμματιστές για τον αρθρωτό σχεδιασμό του, που παρέχει το βασικό του στρώμα, ή «πυρήνα», να παρέχει τα βασικά χαρακτηριστικά του Drupal στην προεπιλεγμένη εγκατάστασή του. Πρόσθετα χαρακτηριστικά λειτουργικότητας και παρουσίασης μπορούν να επεκτείνουν τον πυρήνα του Drupal με την πρόσθεση προσαρτώμενων μονάδων και θεματικών παραλλαγών.

Οι μονάδες του Drupal χρησιμοποιούνται για να «υπερβούν» τα ενσωματωμένα χαρακτηριστικά του πυρήνα, επεκτείνοντας έτσι ή και αντικαθιστώντας την εξ' ορισμού συμπεριφορά του Drupal, χωρίς την επέμβαση στον αυτούσιο κώδικα των αρχείων του πυρήνα του Drupal. Προσαρμοσμένες θεματικές παραλλαγές, που μπορούν να προστεθούν χωρίς να επηρεάζουν τον πυρήνα του Drupal, χρησιμοποιούν προτυποποιημένες μορφές που μπορούν να δημιουργηθούν από μηχανές σχεδίασης θεματικών παραλλαγών τρίτων.

1.5.    Η ιστορία του Drupal

Αρχικά γραμμένο από τον Dries Buytaert ως σύστημα πίνακα ανακοινώσεων, το Drupal μετατράπηκε σε εγχείρημα ανοικτού κώδικα το 2001. Drupal είναι η διατύπωση στην Αγγλική γλώσσα της Ολλανδικής λέξης "druppel", που σημαίνει «σταγόνα». Το όνομα πάρθηκε από τον ξεπερασμένο πλέον ιστότοπο Drop.org, του οποίου ο κώδικας εξελίχθηκε στο Drupal. Ο Buytaert ήθελε να ονομάσει τον ιστοτόπο "dorp" (στα Ολλανδικά σημαίνει «χωριό», αναφερόμενος στη διάσταση της κοινότητας), αλλά έκανε ένα ορθογραφικό λάθος κατά τη διαδικασία ελέγχου του ονόματος χώρου (domain name) και τελικά σκέφτηκε ότι ακούγεται καλύτερα.

1.6.    Μεταφορά και κατασκευή της ιστοσελίδας σας σε Drupal

Το Drupal είναι η πιο ισχυρή πλατφόρμα ανάπτυξης ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων και η καλύτερη λύση για τις επιχειρήσεις όσον αφορά στην διαχείριση του περιεχομένου του ιστοτόπου τους.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης του Drupal

 • Απεριόριστη επεκτασιμότητα και ευελιξία
 • Μεγάλη κοινότητα που υποστηρίζει και αναπτύσσει το Drupal
 • Μείωση του χρόνου ανάπτυξης σε σχέση με ιδιωτικούς φορείς παροχής και συστήματα
 • Βελτίωση της ασφάλειας μέσω συνεχής ενημέρωσης εκδόσεων
 • Ανεξαρτησία - ελεύθερη επιλογή παροχέων και συντηρητών συστήματος
 • Τεράστια ποικιλία εφαρμογών για εμπορικούς, διαφημιστικούς και κοινωνικούς ιστοτόπους
 • Σπυρωτό σύστημα διαχείρισης αδειών πρόσβασης
 • Ισχυρό σύστημα ταξινόμησης περιεχομένου
 • Υποστήριξη πολλαπλών ιστοτόπων
 • Πολυγλωσσική υποστήριξη με διεθνοποίηση περιεχομένου
 • Σύστημα βασισμένο σε κόμβους για ενσωμάτωση αντικειμένων με το περιεχόμενο
 • Επεκτάσιμο API με Hooks
 • Σύστημα Override για απόλυτο έλεγχο θεματικών παραλλαγών
 • Παραμετροποιήσιμο σύστημα διαφορετικών τύπων περιεχομένου
 • Πολλαπλά πεδία στους τύπους περιεχομένου
 • Αυτόματη διαχείριση δεδομένων μεγάλου όγκου
 • Δυνατότητα κρυπτογράφησης δεδομένων
 • Έξυπνη διαχείριση λανθάνουσας μνήμης
 • Ροές εργασίας περιεχομένου
 • Διαχείριση εκδόσεων περιεχομένου

 

Με έδρα τη Θεσσαλονίκη εξειδικευόμαστε στην κατασκευή ιστοσελίδων, στην κατασκευή e-shop και υλοποιούμε ολοκληρωμένες ενέργειες internet marketing και μοναδικές προτάσεις branding.

Επικοινωνία

Istology | Web & Marketing Solutions

Βηλαρά 7, Θεσσαλονίκη, 54627

+30 2310 59 50 40

info@istology.gr

istology.gr