Istology | Ιστολόγιο

Ενημερωθείτε για Internet marketing, Website Trends,
Google Products, νέες λειτουργίες Drupal

Istology | Ιστολόγιο

CMS oρισμός και χρησιμότητα

Πέμ, 25/02/2016 - 12:36 -- istology
CMS oρισμός και χρησιμότητα

 
Μια από τις βασικότερες δυνατότητες του Internet είναι τα CMS (Content Management System – Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου), τα οποία επιτρέπουν στο χρήστη να δημιουργήσει και να τροποποιήσει το περιεχόμενο και τις πληροφορίες που διαθέτει μια δυναμική ιστοσελίδα .

Επικρατέστεροι ορισμοί:

Όπως προαναφέρθηκε τα αρχικά CMS αντιστοιχούν στις λέξεις Content Management System. Είναι μια ορολογία χωρίς έναν και μοναδικό ορισμό. Ένα CMS μπορεί να έχει πολλαπλές σημασίες αναλόγως των σεναρίων και των σκοπών ενός project. Μια εφαρμογή, πιθανότατα web-based, που παρέχει δυνατότητες σε πολλούς χρήστες (που ανήκουν σε διαφορετικά επίπεδα αδειών πρόσβασης) για να διαχειριστούν περιεχόμενο, δεδομένα ή πληροφορίες ενός προγράμματος ή μιας εφαρμογής internet. Η διαχείριση περιεχομένου αναφέρεται στη δημιουργία, τροποποίηση, αρχειοθέτηση, δημοσίευση, συνεργασία, αναφορά και διανομή του. Μια εφαρμογή που περιέχει όλες τις παραπάνω δυνατότητες, και όχι αναγκαία και την προϋπόθεση της γνώσης κάποιου συγκεκριμένου κώδικα. Ένα πακέτο λογισμικού για τη διαχείριση και επεξεργασία ενός ιστότοπου. Η παραδοσιακή μέθοδος κατασκευής των ιστοσελίδων εμπεριέχει έναν μεγάλο περιορισμό. Το περιεχόμενο των σελίδων που δημοσιεύεται δεν μπορεί να τροποποιηθεί εύκολα. Για να ενημερωθεί μια ιστοσελίδα, είτε απαιτείται η αγορά ενός ακριβού λογισμικού είτε η σχεδίαση της ιστοσελίδας από την αρχή. Έτσι λοιπόν, η απαίτηση συχνής ενημέρωσης των ιστοσελίδων από τους διαχειριστές αύξησε την ανάγκη για τα Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS). Τα CMS έβαλαν στην άκρη κάθε περιορισμό σχετικά με την αναβάθμιση/ενημέρωση των ιστοσελίδων και έδωσαν τη δυνατότητα στους σχεδιαστές να προσθέσουν επιπλέον χαρακτηριστικά. 

CMS oρισμός και χρησιμότητα

Δυνατότητες των CMS

Η χρήση των CMS στην ανάπτυξη ιστοσελίδων επέφερε ευεργετικές δυνατότητες που βελτιώνουν κατά πολύ την κατασκευή, το σχεδιασμό και την ποιότητά τους. Με τη χρήση των CMS, οι ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων μπορούν να τις ανανεώσουν εύκολα, χωρίς να χρειάζεται να έχουν εξειδικευμένες και ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις. Οι ιστοσελίδες μπορούν να ανανεώνονται online από οποιονδήποτε web browser. Η διαδικασία λοιπόν γίνεται σαφώς πολύ πιο εύκολη και πιο γρήγορη απ’ ότι πριν.  

Τα CMS συμπεριλαμβάνουν μια βάση δεδομένων που περιέχουν όλες τις πληροφορίες ενός website σε μορφή κειμένου. ‘Έτσι, είναι εύκολη η προσπέλαση οποιασδήποτε πληροφορίας μέσω του ειδικού εργαλείου της αναζήτησης. Μέσω των CMS, μια ιστοσελίδα μπορεί να ανανεωθεί ανά πάσα στιγμή, χωρίς να χρειάζεται να «κατέβει» προσωρινά ή τη βοήθεια ενός τεχνικού, γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι μπορούμε να εξοικονομήσουμε από την μια χρόνο και από την άλλη χρήμα. Οι ιστοσελίδες μπορούν να σχεδιάζονται με έναν τρόπο περισσότερο κατανοητό. Αυτό σημαίνει ότι οι ιστοσελίδες δεν περιορίζονται πλέον σε μια απλή αναπαράσταση κειμένου. Η προστασία με κωδικό, είναι απαραίτητη για την ασφάλεια της ιστοσελίδας. Τα CMS επιτρέπουν επίσης την ύπαρξη πολλαπλών χρηστών που μπορούν να εισέλθουν και να εξέλθουν από το site (login & logout), και να δουν διαφορετικά δεδομένα ανάλογα με τη γλώσσα προτίμησής τους, την ώρα της ημέρας, κλπ. Συνοπτικά, ένα CMS είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο που παρέχει μοναδικά, εύχρηστα και χαμηλού κόστους χαρακτηριστικά σε ιστότοπους. Η χρήση του CMS δίνει ευελιξία και έλεγχο στους ιδιοκτήτες των ιστότοπων ώστε να τους διαχειρίζονται σύμφωνα με τη βούληση και τις απαιτήσεις που έχει ο καθένας

Share this post: 

Newsletters

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Βρείτε μας

  • Βηλαρά 7, Θεσσαλονίκη, 54627
  • Τηλ.: +30 2310 59 50 40
  • Fax: +30 2310 59 50 40
  • Κιν: +30 6973 249 459
  • Email: info@istology.gr
  • URL: www.istology.gr