Istology | Ιστολόγιο

Ενημερωθείτε για Internet marketing, Website Trends,
Google Products, νέες λειτουργίες Drupal

Istology | Ιστολόγιο

Θέλετε μία ιστοσελίδα ακαταμάχητη; Ακολουθήστε τις συμβουλές και τα τεχνάσματά μας.

Τετ, 24/09/2014 - 17:30 -- Stavros
Θέλετε μία ιστοσελίδα ακαταμάχητη; Ακολουθήστε τις συμβουλές και τα τεχνάσματά μας.

Γνωρίζατε ότι κάθε μέρα περισσότερες από 100 εκ. σελίδες εμφανίζονται στον διαδικτυακό κόσμο; Ακούγεται τέλειο για τον αναγνώστη, αλλά τρομακτικό για τον ιδιοκτήτη μίας ιστοσελίδας. Είναι απαραίτητο να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στη σελίδα σας, ώστε να διατηρηθείτε διαδικτυακά. Υπάρχουν μόνο δύο τρόποι για να αυξήσετε τα έσοδα σας στο διαδίκτυο. Πουλώντας ή διαφημίζοντας κάτι. Η μεγαλύτερη πρόκληση σήμερα για τους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων είναι το να μένουν σχετικοί στον ωκεανό της διαρκούς ενημέρωσης. Θα πρέπει να επικεντρωθείς στο να γίνει μία ακαταμάχητη ιστοσελίδα. Κάνε την τόσο σπουδαία, ώστε ο αναγνώστης να αισθανθεί ένοχος εάν δεν την επιλέξει στις αγαπημένες του σελίδες. Ας ρίξουμε μία ματιά στο τι λείπει από την ιστοσελίδα σας και το τι πρέπει για να βελτιώσετε στην διαδικτυακή σας παρουσία.

Ποιοτικό Περιεχόμενο

Ας υποθέσουμε ότι ψάχνετε κάποιες πληροφορίες σχετικά με τον σχεδιασμό. Θα ήθελα κάτι το οποίο θα είναι ενημερωτικό και εκπαιδευτικό. Εάν σκοντάψω πάνω σε μία ιστοσελίδα με επεξηγήσεις για το πώς σχεδιάζουμε μία γάτα, τότε αυτομάτως θα υποθέσω ότι η ιστοσελίδα είναι γεμάτη από χρήσιμες επεξηγήσεις και τεχνικές, εάν όχι, τότε απλά θα φύγω από την σελίδα.

Όταν πρόκειται για το περιεχόμενο, οι περισσότερες ιστοσελίδες  δεν έχουν ακρίβεια στην προσέγγισή τους.  Εάν το κάνετε αυτό, ετοιμαστείτε να χάσετε αναγνώστες. Πάντα να επικεντρώνεστε σε μία συγκεκριμένη θέση. Μία κάνετε μία ιστοσελίδα που θα περιλαμβάνει από αυτοκίνητα μέχρι εσωτερική διακόσμηση και πιθανόν πληροφορίες για μαγειρική. Δεν θα ήταν μία έξυπνη κίνηση. Εκτός και εάν έχετε μία τεράστια ομάδα από συγγραφείς και τόνους χρημάτων για να ξοδέψετε, τότε εστιάστε σε ένα ζήτημα και κάντε το εαυτό σας ειδήμονα.

Ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία αναφοράς μίας καλής ιστοσελίδας είναι το σπουδαίο περιεχόμενο. Μπορείτε να πάρετε ως παράδειγμα το συγκεκριμένο άρθρο και site. Εάν αυτό το site δεν σας προσέφερε αυτά που ψάχνατε δεν θα είχατε φτάσει καν σε αυτό το σημείο, θα είχατε ήδη εγκαταλείψει την ιστοσελίδα.

Χάρη στη google και γενικά στις μηχανές αναζήτησης, οι αναγνώστες πάντα έχουν επιλογές. Είναι καθήκον σας να τους παρέχετε υψηλής ποιότητας περιεχόμενο. Εάν δεν μπορείτε να έχετε καλό περιεχόμενο, θα πρέπει να προσλάβετε έναν επαγγελματία συγγραφέα για το σκοπό αυτό.

Βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης

Εάν είσαστε στην 10η σελίδα των αποτελεσμάτων της google, ποιος πρόκειται να βρει την ιστοσελίδα σας; Η βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης ή θα φτιάξει ή θα καταστρέψει την ιστοσελίδα σας. Μην επιχειρήσετε να είσαστε επιτήδειοι, γιατί το να παίξεις με την google δεν είναι πολύ έξυπνο. Είναι δύο βήματα μπροστά από εσάς. Για αυτό παίξτε με τους κανόνες της google και η ιστοσελίδα σας δεν θα πληγεί σκληρά από τις συνεχείς ενημερώσεις αλγορίθμων.

Το πρώτο πράγμα που ψάχνει η google είναι συνδέσεις με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εφαρμόστε όλους τους συνδέσμους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που μπορείτε υποστηρίζοντας την ιστοσελίδα σας με μία αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και στο Twitter. Το επόμενο πράγμα είναι να βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα σας έχει συνδέσεις με άλλους ιστοτόπους, τα ονομαζόμενα backlinks ή deep-links. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να υποβάλλετε την ιστοσελίδα σας σε διάφορα blogs μέσω guest blogging.

 Τα blogs θα ανακατευθύνουν τους αναγνώστες τους στην ιστοσελίδα σας. Πριν από αυτό ελέγξτε την κατάταξη του συγκεκριμένου blog ή της ιστοσελίδας.  Μην επιλέξετε για το άρθρο καταλόγους που η google τους έχει απορρίψει. Το guest blogging είναι ο πιο αποδεκτός τρόπος. Μην πληρώσετε ποτέ για τις μεθόδους “black hat” με σκοπό να αυξήσετε την κατάταξη και την κίνησή σας. Για άλλη μία φορά τονίζω ότι η google αντιλαμβάνεται αυτά τα κόλπα πολύ γρήγορα.

Ταχύτητα

Έχετε ποτέ επισκεφτεί μία ιστοσελίδα και περιμένατε περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα για να φορτώσει. Ναι, ούτε και εγώ. Εκτός και εάν πρόκειται για ένα άρθρο που αναφέρεται στο νόημα της ζωής μου. Σε διαφορετική περίπτωση εγκαταλείπω τη σελίδα αμέσως.

Αυτό μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά είναι 100% αληθινό. Την τελευταία δεκαετία, οι άνθρωποι έχουν εκπαιδευτεί να επισκέπτονται ιστοσελίδες που φορτώνουν αμέσως. Πηγαίνετε στο google.gr και πείτε μου πόσο γρήγορα φορτώνει η σελίδα. Πολύ γρήγορα, σωστά;  Παίρνει μόνο 1,8 δευτερόλεπτα περίπου.

Ο ιστότοπος της google έχει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως. Τα άτομα που τον χρησιμοποιούν είναι συνηθισμένα στην ταχύτητα. Έτσι,  αυτομάτως υποθέτουν ότι όλες οι ιστοσελίδες θα πρέπει να φορτώνουν τόσο γρήγορα όσο αυτές. Εάν χρειάζεται περισσότερο χρόνο, θα δώσουν λίγα δευτερόλεπτα, αλλά ως εκεί. Για αυτό εστιάστε στο να κάνετε την ιστοσελίδα σας όσο το δυνατόν γρηγορότερη.

Τα μέσα είναι υποστήριξη

Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε ήχο, video, γραφικά, φωτογραφίες κλπ. Είναι πολύ ισχυρά και θα δώσουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε μακροσκελή άρθρα.  Η οπτικοποίηση μία ιστορίας είναι πολύ χρήσιμη.

Πλοήγηση και εμφάνιση

Το να έχεις μία άσχημη ιστοσελίδα δεν αποτελεί πλέον δικαιολογία. Δεν χρειάζεται να πληρώσεις χιλιάδες ευρώ για μία κανονική ιστοσελίδα. Απαιτείται εύκολη πλοήγηση για τον χρήστη, βασικές κατηγορίες, καθαρές επικεφαλίδες και σύνδεση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατασκευή ιστοσελίδας και e-shop σε Drupal από την Istology Web & Marketing Solutions

Αναμφίβολα, για να επιτύχετε τον σκοπό σας χρειάζεστε έναν καλό συνεργάτη, με εμπειρία, μεθοδικότητα και γνώση. Εμείς στην Istology Web & Marketing Solutions εξειδικευόμαστε στην κατασκευή e-shop και ιστοσελίδων χρησιμοποιώντας το καλύτερο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS), το Drupal. Κατασκευάστε ή ακόμη και μετατρέψτε τη σελίδα σας σε Drupal σε συνεργασία με το έμπειρο team της Istology.

Το Drupal είναι η πιο ισχυρή πλατφόρμα ανάπτυξης ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων και η καλύτερη λύση για τις επιχειρήσεις όσον αφορά στην διαχείριση του περιεχομένου της ιστοσελίδας τους.  

Ελπίζουμε να σας βοήθησαμε..

Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας: info@istology.gr

Share this post: 

Newsletters

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Βρείτε μας

  • Βηλαρά 7, Θεσσαλονίκη, 54627
  • Τηλ.: +30 2310 59 50 40
  • Fax: +30 2310 59 50 40
  • Κιν: +30 6973 249 459
  • Email: info@istology.gr
  • URL: www.istology.gr